Vajas citromos csirke

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
0.5 kg kicsontozott csirkecomb

őrölt fekete bors
3 evőkanál sótlan vaj
3 gerezd reszelt fokhagyma
1 csésze csirke húsleves
1/2 csésze zsíros tejszín
1/4 csésze reszelt parmezán sajt
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál japán mirin ( elhagyható rizsbor)
2 kis paradicsom
2 csésze spenót
1 evőkanál aprított petrezselyem


Elkészítés:
Szeleteljük a csirkecombot. Csirkét sóval és őrölt fekete borssal mindkét oldalon megszórjuk. Serpenyőben 1 ev. vajat melegítünk.Tegyük bele a csirke darabokat és pirítsuk meg benne egy kicsit.Ezután kivesszük. Ugyanabban a serpenyőben adjunk hozzá a fennmaradó vajat, és a fokhagymát. Kicsit így sütjük. Adjuk hozzá a csirkehúsleveset, a zsíros tejszínhabot, és így pároljuk.Adjuk hozzá a csirkét a serpenyőbe, a parmezán sajtot, a citromlevet, a mirint (ha használjuk) és a sót. Kicsit főzzük és mehet hozzá a paradicsom, a spenót és a petrezselyem. Amint a spenót összeesik, Vegyük le a tűzről és már tálalhatjuk is. Tálaljuk a csirkét sima spagettivel vagy pennével.


Az eredeti recept és kép:rasamalaysia

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu