Chilis fokhagymás sült burgonya

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
90 dkg bébi burgonya
2 fej fokhagyma
4 evőkanál sózott olvasztott vaj
1 teáskanál chilipaprika
1 evőkanál citromlé
1/4 teáskanál só
1/3 csésze aprított cheddar sajt
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem


Elkészítés:
Alaposan öblítjük le és tisztítjuk meg a bébi krumplit. Száraz papírtörlővel szárazra töröljük. A burgonyákat vízszintesen vágjuk be( csak az egyik oldalt ). Az olvasztott vajba tegyük a chilit , a citromlevet és a sót. Keverjük össze.Adjuk hozzá a darált fokhagymát. Helyezd át a burgonyát egy edénybe, és tegyük rá egy rétegbe vajas masszát. A maradék vajkeveréket ecsetelje a burgonya réseken belül. Előmelegített sütőben sütjük kb. 200 fokon a burgonyát kb. 35 percig. Vegyük ki a sütőből, és tegyük a burgonyára a cheddar sajtot. Sütjük még kb. 5 percig, vagy amíg a sajt meg nem olvad. Vegyük ki a sütőből, díszítsük a burgonyát petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.


Az eredeti recept és kép:rasamalaysia

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu