Töltött húsos pite( pizzatésztából )

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
40-50 dkg pizza tészta
2 evőkanál olívaolaj
8 gerezd darált fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 csésze paradicsompüré
1 evőkanál szárított bazsalikom
1 evőkanál szárított oregánó
30 dkg paradicsompüré
45-50 dkg mozzarella
90 dkg húsgombóc
2 pohár karamellizált hagyma
3 csésze apróra vágott paprika
parmezán


Elkészítés:
Egy kerek csatos tortaformába tesszük a pizzatésztát. A tészta az tortaforma oldalát is teljesen lefedje. Olívaolajjal meglocsoljuk. Megszórjuk fokhagymával. Mehet rá a só és bors. Elkenjük ez az egészet a pizza tészta minden részén. Villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben sütjük kb. 230 fokon kb. 15 percig. ( aranybarnára ). Keverjük össze a paradicsompürét, szárított bazsalikomot, 4 gerezd fokhagymát, szárított oregánt egy tálba. Sózzuk, borsozzuk. A sült pizzatésztára tesszük a szeletelt mozzarellát. Erre mehet a paradicsomos szósz. Erre mehet a húsgombóc( fasírt ). A húsgombócra mehet a paradicsomos szósz. Erre pedig a karamellizált hagyma.Ennek tetejére a szeletelt mozzarella sajt. Az apróra vágott paprika kerül rá. A második pizza tésztát felcsíkozzuk és rátesszük. ( a lényeg, hogy rácsos legyen. )Olíva olajba tesszük fokhagymát, és ezzel locsoljuk meg.A kb. 230 fokos sütőben kb. 40 percig készre sütjük.


Az eredeti recept és kép:tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu