Göngyölt sajtos csirkemell

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
4 csont nélküli; bőr nélküli csirkemell
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fokhagyma
vöröshagyma
16 szelet sajt
sonka szeletelve
hájas tészta
¼ csésze mustár
1 felvert tojás


Elkészítés:
Megszórjuk a csirkemellet sóval, borssal, préselt fokhagymával és reszelt hagymával, egyenletesen...Lefóliázva a csirkemelleket kiklofoljuk. Távolítsuk el a műanyag csomagolást, és helyezzünk egy réteg szeletelt sajtot, aztán sonkát, majd még egy réteg szeletelt sajtot.Csavarjuk fel a csirkemelleket és minden fóliázzuk be egyesével. Ezután hűtőben 30 percig pihentetjük. A hájas tésztát nyújtsuk ki.Utána mustárral jól kenjük meg. Ebbe a hájas tészta göngyöljük fel a csirkemelleket( mindegyiket külön külön ). Helyezze a csirke tekercseket egy zsírozott tepsibe, és minden oldalát tojással kenjük be. Villával "csíkokat" húzunk a tésztára. ( óvatosan ).Előmelegített sütőben kb 200 fokon kb. 35 percig sütjük. ( akkor jó mikor sötétbarna. )


Az eredeti recept és kép:tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu