Házi tejkaramella ( dulce de leche )

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1 liter zsíros tej
250 g cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
vanília


Elkészítés:
Egy közepes serpenyőben a tejet forraljuk fel. Forrás után vegyük takarékra és adjuk hozzá a cukrot. A fa anyagú fakanállal kavarjuk folyamatosa. Ne hagyjuk, hogy leragadjon, vagy leégjen. Amikor a cukor feloldódott adjuk hozzá a szódabikarbónát és a vaníliát. Vanília ízlés szerint ajánlott hozzárakni, de nem javasoljuk, hogy öntsön többet, mint egy teáskanálnál.Ne hagyjuk felforrni. Addig melegítsük amíg el nem éri a jellegzetes barna színt.


Az eredeti recept és kép:comida

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu