Marhapörkölt ( paradicsomos - fűszeres )

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
marhahús( kb .1 kg körüli )

4 evőkanál olívaolaja
1 közepes apróra vágott vöröshagyma
2 zeller apróra vágva
4 csésze marhahúsleves + 4 csésze víz
kockára vágott paradicsom
2 száraz babérlevél
koriander
füstölt paprika
2 gerezd préselt fokhagyma
1/2 csésze fehér rizs
2 evőkanál friss citromlé
1/4 csésze friss aprított petrezselyem
1/4 csésze friss kapor apróra vágva


Elkészítés:
A marhahúst megsózzuk. 2 evőkanálnyi olajat megmelegítünk. A forró olajban tesszük a húst és megpirítjuk benne. Kicsit mind a minden oldala legyen megpirulva.Adjunk hozzá apróra vágott hagymát és zellert. Kb. 5 percig sütjük kevergetve. Mehet bele a paradicsom, 4 csésze húsleves, 4 csésze víz, 2 babérlevél és a pirított marhahús. Forraljuk fel, majd csökkentjük a hőt, fedjük le és pároljuk 1 1/2 - 2 órát, vagy amíg a marhahús puha nem lesz. Adjunk hozzá 1/2 csésze fehér rizst, 2 evőkanál citromlevet, 2 préselt fokhagymás szegfűszeget, korianderet, paprikát. Fedjük le és pároljuk 20 percig, vagy amíg a rizs puha nem lesz.Ezután levesszük a tűzről és megszórjuk petrezselyemmel és kaporral.


Az eredeti recept és a kép itt:natashaskitchen

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu