Sajtos kolbászos gombóc

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
kb. 40-50 dkg marhahús
40-50 kolbász
4 gerezd darált fokhagyma
½ csésze aprított friss petrezselyem
½ csésze parmezán sajt
1 teáskanál só
½ teáskanál bors
1 csésze zsemlemorzsa
2 tojás
1 csésze tej
kb . fél liter marinara szósz
2 csésze mozzarella sajt


Elkészítés:
Egy tálba mehet bele a következők:marhahús darálva, kolbász darálva( Lehet kicsit csípős is...:)) ),fokhagyma, petrezselyem, parmezán,só, bors, zsemlemorzsa, tojás, tej.Fakanállal az egészet jól összekeverjük. Kanállal kis darabokat veszünk ki és forró olajban kisütjük. Alul felül megpirítjuk. Egy jénai tál aljában marinara szószt kenünk szét és ebbe tesszük a húsgombócokat. A tetejére is mehet a paradicsomos szószból...Erre mehet a reszelt mozzarella sajt. Alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben kb. 220 fokon kb. 25 percig sütjük. Friss petrezselyemmel megszórjuk.


Az eredeti recept és a kép:tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu