Krémes csokoládé torta
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
45-50 dkg félédes csokoládé apróra vágva
1/2 csésze vaj
6 tojássárgája
1/2 csésze cukor
1/2 csésze zsíros tejszín
1/2 teáskanál vanília kivonat
6 tojásfehérje
rozmaring díszítőelemnek
cseresznye dekorációhoz
Párizsi krém:45-50 dkg félédes csokoládé apróra vágva
3/4 csésze zsíros tejszín
1 evőkanál méz
Elkészítés:
Megolvasztjuk a csokoládét és a vajat. A tojássárgát öntsük a csokoládéba, majd adjuk hozzá a cukrot, és jól keverjük össze. Adjuk hozzá a zsíros tejszínt és a vaníliát, és tegye félre.A tojás fehérjét kemény habbá verjük fel. A habverővel óvatosan forgatjuk bele a habot. Kerek tortaformába öntjük és előmelegített sütőben sütjük kb. 180 fokon és kb. 40 percig.
Melegítsük fel a 3/4 csésze zsíros krémet, öntsük bele az 50 dkg apróra vágott csokoládét, és jól keverjük mindaddig, amíg teljesen meg nem olvad. Adjuk hozzá a mézet, és hagyjuk kihűlni.
A megsült sütire öntsük a csokoládékrémet. Díszítjük és tálaljuk...
Az eredeti Krémes csokoládé torta receptje és képe :tastemade
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu