Sonkás, sajtos francia pirítós
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
8 szelet kenyér
16 szelet mozzarella
8 db sonka
3 tojás
1 csésze tej
1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál bors
vaj
Elkészítés:
A kenyér héját vágjuk le. A kenyér szelet közepére mehet:egy szelet mozzarella, majd sonka és egy másik szelet sajt.A tetejére egy szelet kenyér.A 2 szelet kenyér széleit nyomkodjuk össze. Egy nagy tálban, adjuk hozzá a tojást, a tejet, a borsos és a sót, és alaposan habverővel keverjük össze.Ebben forgatjuk meg a töltött kenyereket. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és ebben pirítjuk meg a kenyerek mind a két oldalát.
Az eredeti sonkás, sajtos francia pirítós receptje:twistedfood
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu