Gombás Alfredo mártásos tészta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: drága

Hozzávalók:
Az Alfredo mártáshoz:1/2 csésze vaj
1 csésze zsíros tejszín
2 gerezd darált fokhagyma
20 dkg reszelt parmezán sajt
szerecsendió
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint

1 csomag rigatoni( rövidcső tészta )
4 csésze vegyes gomba
2 csésze reszelt mozzarella
olívaolaj
friss petrezselyem


Elkészítés:
Egy tálban vajat olvasztunk. Mehet hozzá a zsíros tejszín, darált fokhagyma. Összeforraljuk. Utána hozzáadjuk a reszelt parmezánt. Addig kevergetjük amíg sima nem lesz. Ízesítjük szerecsendióval, sóval és fekete borssal. Tegyük félre, hogy kissé lehűljön.Egy kis serpenyőbe( ha lehet öntöttvas legyen ) öntünk az Alfredo mártásból. A kifőzött tésztából egyesével spirális formában beleállítgatjuk a tésztát. A tészta tetejét is vékonyan megöntözzük a mártással. Mehet rá a 4 fajta gomba( legjobb, ha a tésztákba állítjuk bele őket. )Reszelt mozzarellával megszórjuk, és olívaolajjal meglocsoljuk. Picit megsózzuk. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Melegen tálalva friss petrezselyemmel szórva tálaljuk.


Az eredeti tésztás recept:tastemade

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu