Burgonyatekercs
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
6 hámozott burgonya
2 csésze reszelt parmezán sajt
3 teáskanál só
4 evőkanál olívaolaj
kb 45-50 dkg marhahús
felkockázott paradicsom
4 evőkanál aprított friss petrezselyem
1 teáskanál paprika
½ teáskanál bors
6 csésze spenót
2 gerezd darált fokhagyma
1 csésze ricotta sajt
1 csésze aprított mozzarella sajt
Elkészítés:
A meghámozott burgonyát kb. 3 mm vastagra vágjuk fel. Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt. Erre szórjuk rá a reszelt parmezán felét. Mehet rá a szeletelt burgonya( fedésben ), és megszórjuk a burgonyát ismét parmezánnal, sózzuk. Előmelegített kb. 180 fokos sütőben sütjük kb. 30 percig.
Egy serpenyőbe olíva olajat öntünk( 2 evőkanálnyit ). Megdinszteljük benne a hagymát. ( kb. 15 perc )Hozzáadjuk a darált marhahúst. És egy kicsit főzzük a hagymával. Ezt követően keverjük hozzá a paradicsomot, 3 evőkanál petrezselymet, paprikát, 1 teáskanál sót és borsot. Keverjük össze, főzzük, amíg a meg nem barnul. Levesszük a tűzről. Egy serpenyőben melegítsünk 2 evőkanál olívaolajat a közepes lángon. Adjuk hozzá a spenótot, főzzük, amíg meg nem hervadt. Adjunk hozzá 1 teáskanál sót és a fokhagymát. Keverjük össze. Vegyük le a tűzről.
Egy tálban keverjük össze a spenót keveréket és a ricottát. A spenót keveréket egyenletesen elosztjuk a sült burgonya lapra.
Egyenletesen eloszlatjuk a marhahús keverék a spenóra. Megszórjuk a mozzarellával.
A sütőpapír segítségével göngyöljük fel. Majd visszatesszük a sütőbe és kb. 180 fokon kb. 15 percig sütjük.
petrezselyemmel megszórva tálaljuk...:)
A burgonyatekercs eredeti receptje és a kép:tasty
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu