Csirkés, spenótos, fetás pite

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
4 csont nélküli és bőr nélküli csirkemell
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
4 gerezd darált fokhagyma
1 evőkanál oregánó
2 evőkanál olívaolaj
½ csésze ricotta sajt
2 csésze fagyasztott spenót felolvasztva és apróra vágva
1 csésze feta sajt
½ csésze zöld hagyma apróra vágva
2 felvert tojás
2 evőkanál friss kapor felaprítva
1 csomag rétes lap
1 csésze vaj megolvasztva
1 csésze vörös hagyma kockára vágva
½ csésze olajbogyó apróra vágva
1 csésze paradicsom kockára vágva


Elkészítés:
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, megfokhagymázzuk, megszórjuk oregánóval és locsoljuk meg olívaolajjal. Jól dörzsöljük bele ezeket. Egy serpenyőben egy kis olajat hevítünk és mind a két oldalát 5-5 percig sütjük( aranybarnára ). Egy tálba rakjuk a ricottát, a spenót leveleket, az apróra vágott fetát, a zöldhagymát, a felvert tojásokat, kaprot, borsot és keverjük össze. A réteslapokat kenjük át olvasztott vajjal alaposan. Egy 23 cm kör alakú csatos tepsibe helyezzük a réteslapokat. Győződj meg róla, hogy a tészta teljesen eltakarja az oldalát és a tál élei fölé húzódik. Használj annyi lapot, amennyi szükséges ahhoz, hogy egyenletes réteget hozz létre.A fetás spenótos keverék felét beleöntjük. Elrendezzük, hogy mindenhová egyformán jusson. A felszeletelt csirkemelleket helyezzük rá. A csirkemellekre mehet a maradék fetás spenótos massza. Ennek tetejére a kockázott paradicsom, de csak a kerek tepsi szélére. ( nagy gyűrű ) A következő "gyűrűbe" a hagyma és középre az olívabogyó. A tepsi szélein lelógó réteslapokat ráhajtogatjuk a tetejére és legvégül egye egészet teszünk rá. Alufóliával letakarjuk és előmelegített kb. 200 fokos sütőben egy órán keresztül sütjük, majd az alufólia nélkül kb. még 20 percig( aranybarna legyen )A tepsiből kivéve kb. 30 percig hagyjuk hűlni, és utána tálalhatjuk.


Az eredeti Csirkés, spenótos, fetás pite receptje és a kép:tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu