Mázas francia pirítós, fahéjas tekercs

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
12-13 szelet fehér kenyér
3/4 csésze puha vaj
3/4 csésze barna cukor
fahéj
3 tojás
1 csésze tejszínkrém
1/4 csésze tej
2 evőkanál cukor
1 1/2 teáskanál vanília
1 csésze porcukor
2 evőkanál olvasztott vaj
1 evőkanálnyi tej


Elkészítés:
A kenyér héját levágjuk. A négy szeletet csak enyhén átfedve helyezzük el egymás mellett, és nyomjuk meg az ujjunkkal, hogy együtt a összeálljanak. Olyan mintha most négy szeletből egy nagy szeltet kapnánk. 3 sornak kell így elkészülnie. Vajjal megkenjük mindet. Barna cukor és fahéj keverékkel megszórjuk őket. 8 csíkot vágunk. Egyet felrollizunk, az első rollira a másikat és így tovább, míg nem kapunk egy nagy rollit. Egy kivajazott kerek formába tesszük. Egy tálban tojásokat, krémet, tejet, cukrot és vaníliát elkeverjük.Ráöntjük a tekercsünkre. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Egy másik tálban keverjük össze a porcukrot, a tejet, az olvasztott vajat és 1/2 teáskanál vaníliát. Az aranybarnára sült tekercsre ráöntjük...


Az eredeti recept és kép a Mázas francia pirítós, fahéjas tekercshez:twistedfood

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu