Sörgulyás ( marhahússal )
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 evőkanál vaj
1 kg párolt marhahús
3 teáskanál só
3 teáskanál bors
1 kockára vágott hagyma
1 kockára vágott zeller
1 kockára vágott sárgarépa
700 ml (3 csésze) sör
2 evőkanál paradicsompüré
2 babérlevél
5 boróka bogyó
1 petrezselyme a körethez
Elkészítés:
Egy serpenyőben vajat olvasztunk.Ebbe mehet bele a marhahús és mindkét oldalát megbarnítjuk a vajon. Közben sózzuk és borsozzuk.
Ugyanabban a serpenyőben forraljuk meg a vajat, majd hozzáadjuk a hagymát, a zellert és a sárgarépát. Főzzük, amíg meglágyul. Hozzáöntjük a sört.Adjuk hozzá a szárított marhahúst, paradicsompürét, babérleveleket, borókabogyót és 2 teáskanálnyi sót és borsot.Felforraljuk, ekkor lefedve kb. órán keresztül pároljuk.
( pároljuk amíg a marhahús nem lesz nyers )
Egyben főtt burgonyával és petrezselyemmel tálaljuk.
Az eredeti sörgulyás receptje és a kép:tasty
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu