Sajtburger burgonyapogácsa

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
500 g marhahús
2 teáskanál só 1 1/2 teáskanálnyi paprika
10 szelet szalonna főzve és apróra vágva
1/2 csésze reszelt cheddar sajt
1 teáskanálnyi darált vagy reszelt fokhagyma
6 csésze burgonyapüré
3 tojás
2 csésze liszt
2 csésze zsemlemorzsa
1/3 csésze szezámmag
olíva sütésre


Elkészítés:
Egy nagy tálban össze kell kevernünk a marhahúst, a sót, a paprikát és a fokhagymát. Vegyünk körülbelül 1-2 evőkanálnyi keveréket, és simítsuk be a mini húspogácsának. Ismételjük meg a maradék keverékkel addig amíg el nem fogy.Mindegyik marhahús pogácsát pörköljük egy kis olajban egy serpenyőben közepes lángon. Keverjük össze burgonyapürét, reszelt cheddarral, szalonnával, sóval és paprikával. A tört burgonyát "gyurmázzuk" össze egy tenyérnyi nagyságúakra.A közepébe rakunk egy húspogácsát és egy sajtszeletet. Ráhatjuk a maradék burgonyát és egy kész "pogácsát" kell kapnunk. perig hagyjuk pihenni őket. A szezámmagot hozzáadjuk a zsemlemorzsához. Panírozzuk be a pogácsákat:liszt, majd tojás, majd zsemlemorzsa. forró olajban aranybarnára sütjük.


Az eredeti recept és a kép a Sajtburger burgonyapogácsához:twistedfood

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu