Baileys csokoládés, kávés torta

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
250 g liszt
450 g cukor
75 g nem cukrozott kakaópor
2 teáskanál sütőpor
1 ½ teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
1 teáskanál kávé
250ml Baileys
125ml olaj
2 nagy tojás
2 1/2 teáskanál vanília kivonat
250ml forró víz
100 g étcsokoládé
300 g Tejcsokoládé
200ml baileys
250ml tejszín


Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a következőket:lisztet, cukrot, kakaót, sütőport, szódabikarbónát, sót és a kávét. Utána adjunk hozzá Baileyt, olajat, tojást és vaníliát a lisztkeverékhez és keverjük össze. Óvatosan adjuk hozzá a forrásban lévő vizet és addig kavarjuk míg össze nem áll. Két kör alakú tepsibe öntsük.Előmelegített sütőben kb. 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Amikor megsült a sütőből kivéve kb. 10 percig hagyjuk hűlni és utána a tepsiből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni. Mikrózható edénybe öntsük a tejszínt és Baileyt. 2 percig mikrózzuk. Az apróra tördelt csokoládéra öntjük és összekeverjük. Szobahőmérsékleten hagyjuk állni kicsit. A két sült tortalap közé is kenünk a csokis mázból és a külsejét is vastagon bekenjük. Szeleteld és élvezd!


Az eredeti Baileys csokoládés, kávés torta receptje itt olvasható, nézhető:twistedfood

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu