Burgonya tekercs

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
6 hámozott burgonya
220 g reszelt parmezán sajt
3 teáskanál só
4 evőkanál olívaolaj
1 édes hagyma kockára vágva
455 g marhahús
410 g kockára vágott paradicsom
4 evőkanál friss petrezselyem aprítva
1 teáskanál (2 g) paprika
½ teáskanál bors
6 csésze (240 g) spenót
2 gerezd darált fokhagyma
1 csésze (250 g) ricotta sajt
1 csésze (100 g) aprított mozzarella sajt


Elkészítés:
Vágjuk a burgonyát 3 mm vastagságú szeletekre.Egy sütőpapírral bélelt tepsit megszórjuk parmezán sajt felét.Egyenletesen fedje be. A burgonyaszeleteket egymás mellé helyezzük a sajtra, hogy kicsit fedjék egymást. A burgonyára is szórunk ugyan úgy parmezánt, mint az előbb. Sózzuk és előmelegített sütőben kb. 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Egy serpenyőben melegítsünk 2 evőkanál olívaolajat.Ha az olaj kezd csillogni, addjuk hozzá a hagymát, és főzzük, amíg karamellizálódik, körülbelül 15 percig.Mehet rá a darált hús, és kicsit főzzük. Utána mehet hozzá a paradicsom, 3 evőkanál petrezselyem, paprika, 1 teáskanál só és bors. Keverjük össze, főzzük.Vegyük le a tűzről. Egy serpenyőben melegítsünk 2 evőkanál olívaolajat. Adjuk hozzá a spenótot, főzzük, amíg hervadt nem lesz. Adjunk hozzá 1 teáskanál sót és a fokhagymát. Keverjük össze. Egy tálban keverje össze a spenót keveréket és a ricottát. A sajtos sült burgonyára szépen egyenletesen elkenjük a ricottás masszát. Erre mehet a húsos rész. Megszórjuk az egészet reszelt mozzarellával. Szép óvatosan feltekerjük, úgy, hogy ne jöjjön szét. Sütőpapír az marad a tepsiben, és visszatesszük a sütőbe kb. 15 percre. Utána megszórjuk petrezselyemmel és már tálalhatjuk is.


A burgonya tekercs receptje eredeteiben:tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu