Marhahúsos, zöldséges egytálétel

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
500 g kockára vágott marhahús
50 g (½ csésze) liszt
olivaolaj
1 kockára vágott hagyma
2 sárgarépa kockára vágva
2 kockára vágott zeller
2 evőkanál paradicsompüré
2 gerezd darált fokhagyma
1 csipetnyi friss rozmaring
200 g apróra vágott paradicsom 125 ml (½ csésze) vörösbor
300 ml (1 ¼ csésze) marhahús alaplé
2 nagy krumpli apróra vágva
2 evőkanál vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
friss kakukkfű
50 g (½ csésze) ( gruyère) reszelt sajt


Elkészítés:
Egy tálban a lisztet sózzuk és borsozzuk. Ebben forgatjuk meg a marhahúskockákat. Forró olívaolajban kisütjük őket. A húsokat amikor megsült kiszedjük és kicsi olajat öntünk hozzá. Mehet bele a hagyma és áttetszőre sütjük.Hozzáadjuk a sárgarépát és a zellert.3-5 percig így kevergetve sütjük. Beleöntjük a marhahúst és a fokhagymát. 2 percig sütjük. Adjuk hozzá a paradicsompürét és a rozmaringot, és sütjük további 2-3 percig. Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot és főzzük 2 percig.Adjuk hozzá a vörösbort és a marhahúsalaplevet. Hagyjuk rotyogni kb. 10 percig. Utána lefedjük és kb. 2 órán keresztül főzzük. Utána vegyük le a tűzről és hámozott, felkarikázott burgonyát tegyünk rá. Olvasztott vajjal locsoljuk meg. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvezzük. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon sütjük kb. 45 percig. A sütőből kivéve reszelt sajttal megszórjuk és. 5-10 percig ráolvasztjuk a sajtot.


A Marhahúsos, zöldséges egytálétel receptje eredetileg itt található:tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu