Fagylalt szendvics

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
400g apróra vágott eper
víz
75 g cukor
1 tk citromlevet
500ml krém
1 édesített sűrített tej
1 evőkanál vanília aroma
7 tojásfehérje
320 g fehér
1 1/2 ts fehérbor-ecetet
1 1/2 ts kukoricaliszt


Elkészítés:
Egy serpenyőben melegítsük meg a vizet, az epret és a cukrot. Forraljuk fel. Utána vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a vanília aromát és a citromlevet. Hűtsük le.A habtejszínt verjük fel kemény habbá. Mehet hozzá a sűrített tej. Ezzel összekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe ezt a habos masszát. Az epres részt a tetejére téve "egy kicsit kenjük bele". Egy éjszakán keresztül hagyjuk pihenni a hűtőben. Egy tálban verjük fel a tojásfehérjét kemény habbá. Mehet hozzá a cukor folyamatos kevergetés mellett adagolva. Mehet bele a kukoricaliszt és a fehérbor ecet. Összedolgozzuk. Előmelegíttet sütőben kb. 110 fokon kb. 2 órán keresztül sütjük ez a tojásos masszát. ( két külön lapot kell sütni )A két sült lap közzé rakjuk a hűtős alapot. Fogyasztásik a fagyasztóba rakjuk.


A Fagylalt szendvics receptje a hozzá tartozó kép:twistedfood

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu