Spenótos és articsókás marhahústekercs

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
kb 0.5 kg marhahús
2/3 csésze zsemlemorzsa
2 tojás
1 ts só
1 ts paprika
Bacon csíkok
1/3 csésze tejföl
1/3 csésze majonéz
1/2 csésze lágy krémsajt
2/3 csésze spenót
2/3 csésze apróra vágott konzerv articsóka
2 gerezd darált fokhagyma
1 ts só
1 ts paprika
reszelt mozzarella


Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze a következőket: a darált marhahús, só, paprika, bors, mind a kettő tojás, és a zsemlemorzsa. Egy másik tálban keverjük össze: krémsajt, tejföl, majonéz, darált fokhagyma, apróra vágott konzerv articsóka, spenót, só, bors, reszelt mozzarella. Egy tesi aljába rakjuk a szalonna csíkokat. A lényeg, hogy mindenhol fedje a a tepsit( az oldalakt is )Erre mehet a darált marhahúsos rész. Ennek is a tepsi széleit is el kell fednie.( Viszont kell hagyni a tetejére is belőle) Ebbe mehet a krémsajtos massza, ezt befedjük az előzőleg meghagyott marhahússal. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Megfordítva a tepsiben a húst ( hogy a szalonna felül legyen )5-10 perc alatt ropogósra sütjük a szalonnát.


Az eredeti marhahústekercs receptje és képe:twistedfood

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu