Krumplisaláta ( diós )

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
2 evőkanál dió
1 evőkanál almabor ecet
2 teáskanál Dijon mustár
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál dióolaj
1 teáskanál folyékony méz

és frissen őrölt fekete bors
900g új burgonya

1 evőkanál apróra vágott friss tárkony
1 nagy mogyoróhagyma apróra vágva
2 evőkanál apróra vágott kukorica


Elkészítés:
A diót néhány percig pirítjuk amíg el nem kezd színeződni.Ez a frissen, kevésbé keserű ízt ad a dióféléknek.Tegyük az ecetet, a mustárt, az olajokat, a mézet, a sót és a borsot egy kis keverő tálba. Rázzuk fel vagy keverjük össze, amíg krémes nem lesz. Főzzük a burgonyát forrásban lévő sózott vízben körülbelül 15-20 percig.Egy tálban az összes összetevőt keverjük össze és melegen tálaljuk.


Az eredeti recept és kép:bbc

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu