Sajtos burgonya torta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
5 közepes burgonya
2 evőkanál liszt
2 gerezd darált fokhagyma
¼ csésze (30 g) reszelt parmezán sajt
1 teáskanál só
½ teáskanál bors
1 csésze (240 ml) tejszín
3 csésze (300 g) aprított cheddar sajt
3 csésze (300 g) aprított gruyère sajt( persze jó más sajt is )
9 szelet sonka
friss petrezselyem aprítva


Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és hosszában felszeleteljük. Egy kerek ( kb.33 cm )öntött vas serpenyőbe helyezzük a burgonyákat. ( járjunk el az óramutató járásával megegyező irányba, )Erre mehet a sajtok egy harmada és a sonka fele.Utána megint burgonya körkörösen. Mehet rá megint a sajtok és a sonka.Legvégül burgonya a tetejére és a kétféle sajt. Előmelegített sütőbe rajuk kb. 190 fokra és kb. 45 percig sütjük. Egy tálban összekeverjük a következőket: liszt, reszelt parmezán, darált fokhagyma,só, bors.Keverés után beleöntjük a tejszínt. A sütőből kivéve a burgonyát ráöntjük a tejszínes masszát. ( Mindenhova jusson ).A sütőt kb. 200 fokra hevítjük és így tesszük vissza kb. 15 percre sülni. Aranybarnára kell sülnie. Hűtsük legalább 30 percig, majd szeleteljük és tálaljuk.Díszítsük friss petrezselyemmel.


A recept kb. 12 adagnak felel meg. Az eredeti Sajtos burgonya torta receptje és a hozzá tartozó kép:tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu