Rizses sajttorta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Kéreg:2 1/2 csésze graham darált keksz
1 csésze olvasztott vaj

Mogyoróvajréteg:1 1/2 csésze krémes mogyoróvaj kb. 10 dkg olvasztott vaj
1 1/4 csésze porcukor
1/4 csésze tej
1/2 csésze pörkölt sózott mogyoró

Csokoládé réteg:3/4 csésze zsíros tejszín
20 dkg ét csokoládé
2 1/2 csésze ropogós rizspehely( aprított puffasztott rizs is jó)


Elkészítés:
Egy tálba rakjuk a darált graham kekszet, az olvasztott vajat.Összekeverjük. Öntsük a keveréket egy kerek tortaformába, és egyenletesen lapítsuk el. Hűtsük le a következő lépésig. Egy tálba keverjük össze a vajat, a porcukrot, mogyoróvajat, tejet.Utána beleöntjük a fél csésze földimogyorót, és beleforgatjuk. Ráöntjük a kekszes alapra. Egy tálba beleöntjük a ropogós rizspelyhet és a felolvasztott étcsokoládét( amit a tejszínnel együtt olvasztottunk fel ). Összeforgatjuk. Ezt meg a földimogyorós massza tetejére rakjuk. Pici megsózzuk a tetejét...Kb. 2 órán keresztül hagyjuk pihenni a hűtőben.


A Rizses sajttorta eredeti receptje és hozzá a kép:tastemade

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu