Mézes mustáros csirke saláta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
⅓ csésze méz
¼ csésze Dijon mustár
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd darált fokhagyma
2 teáskanál só
1 teáskanál bors
4 csont nélküli és bőr nélküli csirkecomb
¼ csésze szalonna aprítva
4 csésze római saláta apróra vágva
1 csésze koktél paradicsom
¼ vörös hagyma szeletelve
1 avokádó szeletelve


Elkészítés:
Egy tálba rakom:méz, mustár, olaja, fokhagyma, só, bors.Összekeverem őket.A csirkecomb filéket egy jéna tálba rakom. A mézes mártással meglocsolom mindet.(ne mindet locsoljuk rá, maradjon belőle) Lefedve kb. 30-60 hagyjuk a hűtőben ebben a pácban. Utána egy serpenyőben mindkét oldalát átsütjük. A felkockázott szalonnával ugyanígy teszünk, ropogósra sütjük. Adjon hozzá három evőkanál vizet a megtartott mártáshoz és keverjük össze. Egy salátás tálba mehet a következő. Apróra vágott római saláta, félbevágott koktél paradicsom, hagyma, szalonna,a csíkozott csirkecomb és az avokádó.Meglocsoljuk a szósszal.Óvatosan összeforgatjuk.


Az eredeti recept és kép a Mézes mustár csirke salátához:buzzfeed

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu