Gyors csirkemell

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
4 bőr nélküli kicsontozott csirkemell
cayenne bors ízlés szerint

őrölt fekete bors ízlés szerint
liszt
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál kapribogyó lecsepegtetve
½ csésze fehérbor
¼ csésze friss citromlé
¼ csésze víz
3 evőkanál hideg sótlan vaj
2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem


Elkészítés:
A csirkemellet kikloffoljuk. A csirkemell mindkét oldalát ízesítsük cayenne-nel, sóval és fekete borssal; enyhén lisztbe forgatjuk, és a felesleget lerázzuk. Egy serpenyőben közepes-magas lángon hevítsünk olívaolajat. Helyezzük a csirkét a serpenyőbe, mérsékeljük a hőt közepesre, és oldalanként kb. 5 percig pirítsuk és főzzük; tányérra szedjük. Főzzük a kapribogyót az olajban, enyhén összetörve, amíg fel nem melegszik, körülbelül 30 másodpercig. Öntsünk fehérbort a serpenyőbe, és forraljuk fel, miközben fakanállal kaparjuk le a megbarnult ételdarabkákat a serpenyő aljáról. Főzzük, amíg felére megy össze, körülbelül 2 percig. Keverjük hozzá a citromlevet, a vizet és a vajat a borkeverékhez; főzzük és folyamatosan keverjük, hogy sűrű mártást kapjunk, körülbelül 2 percig. Csökkentsük a hőt alacsonyra, és keverjük el a petrezselymet a szószban. Tegyük vissza a csirkemelleket a serpenyőbe, és főzzük, amíg át nem melegszik, 1-2 percig. A tetejére kanalazott szósszal tálaljuk.


Az eredeti recept és kép:allrecipes

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu