Csokoládés zabos süti

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: drága

Hozzávalók:
1 csésze vaj
1/2 csésze barna cukor
1 teáskanál vanília kivonat
3 csésze zabpehely
1 csésze félédes csokoládé
1/2 csésze mogyoróvaj


Elkészítés:
Egy serpenyőben vajat megolvasztjuk.Hozzáadjuk a barna cukrot és a vanília aromát, és a zabpehelyt. Főzzük alacsony lángon 2-3 percig, vagy amíg az összetevők jól elkeverednek.Egy tepsit kizsírozunk és ebbe rakjuk a már összekevert masszánk egyik felét. Egy lábasba rakjuk a csokit és a mogyoróvajat.Alacsony hőmérsékleten folyamatos kevergetés mellett simára főzzük. Ráöntjük a tepsiben lévő zabos masszára és erre mehet rá a félre tett zabpelyhes másik fele. Folpackkal lefedjük és hagyjuk pihenni minimum 2-3 órát , de a legjobb ha egész éjszakán keresztül pihentetjük.


Az eredeti recept és a hozzá tartozó kép:allrecipes

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu