Klasszikus francia hagyma leves

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
5 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vajat
vékonyan szeletelt hagyma
3 gerezd darált fokhagyma
fél csésze bor
kb. 1 liter marhahúsleves
1/2 teáskanál bors
1/4 teáskanál só
24 szelet francia kenyér ( baguette )
2 gerezd fokhagyma. 3/4 csésze sajt


Elkészítés:
Két evőkanálnyi vajat és olajat közepes lángon olvasszuk fel. Adjuk hozzá a hagymát és főzzük 10-13 percig. Vegyük takarékra a lángot és főzzük, időnként megkeverve, kb. 30-40 percig. Adjuk hozzá darált fokhagymát és főzzük 2 percig... Forraljuk fel a bort, és addig főzzük, míg a felére nem csökken. Adjunk húslevet hozzá, plusz borsot és sót. Forraljuk fel. Vegyük takarékra a lángot.Pároljuk, fedjük le, időnként megkeverve, 1 órán át. Előmelegítjük a sütőt kb. 200 fokra. Helyezzük a baguette szeleteket egy sütőlapra. A megmarad olajjal mind a két oldalát bekenjük. 3-5 percig pirítjuk mindkét oldalon . Dörzsöljük be fokhagymával. A levesbe helyezzünk egy szelet pirítóst és részelt sajttal szórjuk meg a tetejét.


Az eredeti kép és recept a hagyma leveshez:tasteofhome

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu