Limos csirke fekete babos rizssel

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
4 csirkecomb
1 csésze fehér rizs
1½ csésze csirkehúsleves
2 evőkanál olívaolaj
½ hagyma kockára vágva
4 gerezd darált fokhagyma
½ koriander apróra vágva
fekete bab
1 zöldcitrom ( lime )
só ízlés szerint
Bors ízlés szerint


Elkészítés:
A csirkecombok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.Egy nagy serpenyőben adjunk hozzá az olívaolajat, és helyezzük a csirkecombot bele és kb. 5 percig sütjük, vagy amíg a bőr aranybarna nem lesz. megfordítjuk a csirkét, és sütjük még 3 percig. Vegyük ki a csirkét, és adjuk hozzá a hagymát, és főzzük, amíg áttetsző nem lesz, kb. 5 percig. Adjuk hozzá a rizst, keverjük az olajba és hagymába, majd pirítsuk így 3 percig. Öntsük rá a csirkelevest, adjuk hozzá a fokhagymát, és helyezzük a csirkét a rizs tetejére. Forraljuk fel, majd fedjük le és pároljuk 25-30 percig, vagy amíg a rizs meg nem fő. Miután megfőtt, vegyük ki a csirkét, és adjuk hozzá a koriandert, a főtt fekete babot és egy lime levét.Összekeverjük.Utána tálaljuk...


Az eredeti Limos csirke fekete babos rizssel receptje és a hozzá való kép:buzzfeed

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu