Sajtleves

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
5 szelet szalonna csík felkockázva
1/2 aprított zeller
1/2 csésze apróra vágott hagyma
1/2 csésze aprított zöldpaprika
1/4 csésze liszt
1/4 teáskanál durván darált bors
4 csésze csirkehúsleves
2 csésze tej
3 csésze felkockázott sajt
1/2 szeletel olajbogyó
1/2 csésze reszelt sárgarépa
2 evőkanál sherry-opcionális
darált friss petrezselyem


Elkészítés:
Egy serpenyőben a szalonnát közepes lángon sütjük, amíg ropogósak nem lesznek. Vegyük ki belőle a szalonnákat. Tegyük bele a zellert, a zöldpaprikát és a hagymát. Kicsit kevergetve sütjük. Keverjük hozzá a lisztet és a borsot, összekeverjük; fokozatosan adjunk hozzá levest és tejet. Felforraljuk; főzzük és keverjük kb. 1-2 percig. Adjuk hozzá a sajtot, az olajbogyót, a sárgarépát és kívánt esetben a sherryet; főzzük és keverjük, amíg a sajt meg nem olvad. Szórjuk meg tálaláskor a petrezselyemmel és a szalonnával.


Az eredeti sajtleves receptje és a képe:tasteofhome

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu