A legjobb burgonya leves
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
6 szalonnacsík kockára vágva
3 csésze kockázott hámozott burgonya
1 kis sárgarépa reszelve
1/2 csésze apróra vágott hagyma
1 evőkanál szárított petrezselyem
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
1/2 teáskanál zeller
csirkehúsleves
3 evőkanál liszt
3 csésze tej
kb 25dkg sajt kockázva
2 zöld hagyma vékonyra szeletelve - opcionális
Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben süssük a szalonnát közepes lángon, amíg ropogós nem lesz, alkalmanként megkeverve.Utána adjunk hozzá zöldségeket, fűszereket és a húslevest; felforraljuk. Csökkentse a hőt; pároljuk, fedjük le, amíg a burgonya meg nem fő,kb. 10-15 percig.
Keverjük össze a lisztet és a tejet, addig amíg sima nem lesz; ezt keverjünk a levesbe. Forraljuk, folyamatosan kevergetve. Főzzük és keverjük addig, amíg besűrűsödik, körülbelül 2 percig. Keverjük bele a sajtot, várjuk meg amíg megolvad. Tálaláskor zöldhagymával szolgálhatjuk fel.
A legjobb burgonya leves receptje és kép eredetileg:tasteofhome
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu