Karamellszeletek

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2/3 csésze vaj olvasztva
1/4 csésze cukor
1 1/4 csésze liszt
1/2 csésze vaj
1/2 csésze barna cukor
2 evőkanál kukoricaszirup
1/2 csésze édesített sűrített tej
1 1/4 csésze tejcsokoládé


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt kb. 175-180 fokra. Egy közepes tálban, keverjük össze 2/3 csésze vajat, kristálycukrot, a lisztet, amíg egyenletesen morzsolódó nem lesz. Nyomjuk bele egy négyzet alakú sütőedénybe. Süssük kb. 20 percig. Egy 2 literes serpenyőben keverje össze az 1/2 csésze vajat, barna cukrot, kukoricaszirupot és édesített sűrített tejet. Felforraljuk. felforralás után még forraljuk tovább 5 percig. Távolítsuk el a tűzről, és erőteljesen keverjük egy fából készült kanállal körülbelül 3 percig. Ezt a karamella réteget tesszük rá a már megsült rétegre. Olvasszuk fel vízgőz felett a csokoládét. Öntsük a már megolvadt csokoládét a karamellréteg fölé és egyenletesen kenjük el, hogy teljesen befedje. Hagyjuk kihűlni...Tálaláskor kis négyzetekre felvágva tálaljuk.


A karamellszeletek eredeti receptje és képe itt:allrecipes

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu