Boros marhahús( leves )

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: drága

Hozzávalók:
kb. 70-80 dkg kicsontozott marhahús felkockázva
frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál növényi olaj
1 hagyma apróra vágva
1 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
2 csésze Merlot bor
2 csésze marhahúsleves
2 sárgarépa

2 zeller
friss kakukkfű
1 babérlevél


Elkészítés:
A marhahús kockákat sózzuk és borsozzuk. Felmelegítjük az olajat. Ebbe rakjuk a marhahúst és sütjük minden oldalról( kb.10-15 percig )ezután kitesszük egy tányérra. Az olajba rakjuk a hagymát, a vajat és egy csipet sót. Megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a lisztet és kb. 3-4 percig főzzük. Beleöntjük a Merlotot, pároljuk és főzzük, amíg a bor felére nem csökken, kb. 10 percig.Add hozzá a marhahúst,marhahús alaplevet, a sárgarépát, a zellert, a kakukkfürtöket, a babérlevelet és a sót.Fedéllel fedjük le , és pároljuk 1 1/2 óra alacsonyan lángon, amíg a hús majdnem megpuhul.Távolítsuk el a fedőt, és pároljuk fedetlenül, amíg a hús puha nem lesz,körülbelül 30 perccel tovább. Sózzuk és borsozzuk...


Az eredeti marhahúsos recept és kép:allrecipes

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu