Krémes citromos csirke

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 csont nélküli- bőr nélküli csirkemell
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
lisztet (125 g)
1 ½ evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj
1 ¼ csésze csirkehúsleves(295 ml) 1 pohár tejszín (235 ml)
1 teáskanál só
1 teáskanál bors
citromlé
1 citrom szeletelve
friss petrezselyem


Elkészítés:
A vágódeszkán vágja el a csirkemellet félbe, szélességben. A csirkemellet mindkét oldalon sózzuk és borsozzuk.Óvatosan forgassuk meg a lisztben.Serpenyőben vajat megolvasztjuk és olívaolajat öntünk hozzá. Ebben sütjük meg a csirkemelleket 3-5 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. vegyük ki belőle a csirkemelleket és öntsük a serpenyőbe csirkehúslevest. Kicsit melegítsük és öntsük bele a főzőtejszínt. Sózzuk és borsozzuk, adjunk hozzá citromlevet.Pároljuk 5 percig. Tegyük bele a csirkét a serpenyőbe, és tetejükre pedig egy-egy szeletelt citromkarikával. Körettel tálaljuk és öntünk a serpenyőben lévő szószból is, és petrezselyemmel megszórjuk...( köret lehet pl. rizs, vagy tészta )


Az eredeti recept és kép a Krémes citrom csirkéhez:tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu