Almás mogyoróvajas bögrés sütemény( mikrós )

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A mogyoróvajas töltelék 5 evőkanál liszt
1/4 teáskanál sütőpor
csipet só
2 teáskanál cukrot
tej (szobahőmérsékleten)
3 evőkanál krémes földimogyoró vaj Az almás töltelékhez

1 kis alma
1 evőkanál sózatlan vaj (szobahőmérsékleten) 1/4 teáskanálnyi fahéj 1 evőkanál barna cukor / pumpa cukor 1 evőkanál lisztet


Elkészítés:
Az almás töltelékVágjuk az almát apró darabokra. Egy mikrózható, biztonságos tálban helyezzünk alma darabokat. Adjuk hozzá a vajat, a fahéjat és a cukrot.Jól keverje össze. Mikróba tesszük 1-2 percig, amíg az alma meglágyul. A mikrohullámú után jó mennyiségű folyadék jelenhet meg. Ha még mindig meleg, adjunk hozzá 1 evőkanál lisztet és jól keverjük össze. Az alma keverék vastagabb lesz, ha lisztet adjuk hozzá. Tegyük félre az alma keveréket, miközben elkészítjük a tortát.

A mogyoróvajas torta elkészítés: Egy tálban keverjük össze az összes száraz összetevőt liszt, sütőpor, só és cukor. Jól keverjük össze. Ezután hozzáadjuk a mogyoróvajat, majd a tejet. Keverjük jól össze.

A sütemény összeállítása:Egy bögre aljába teszünk mogyoróvajas masszából, erre mehet az almás massza. mikróba tesszük ismét kb. 1 percre 100% -os teljesítmény mellett...


Almás mogyoróvajas bögrés sütemény( mikrós ) receptje és eredeti képe :theflavoursofkitchen

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu