Kolbászos mozzarella sajtos tészta

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
kb. 40-50 dkg füstölt kolbász
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 szál rozmaring
1/4 teáskanál szárított chili
2 gerezd zúzott fokhagyma
tengeri só
fekete bors
1/2 csésze vörösbor
40 dkg apróra vágott paradicsom
2 evőkanál barna cukor
kb. 50 dkg széles metélt
25 dkg mozzarella


Elkészítés:
A kolbászt apróra vágjuk fel. Melegítsük az olajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a rozmaring leveleket és főzzük 30 másodpercig, vagy amíg ropogós nem lesz. Vegyük ki, és tegyük félre.Adjuk hozzá a kolbászt, fokhagymát, chilit, sót,borsot. Főzzük, kevergetve, kb. 3-4 percig.Adjuk hozzá a bort és főzzük 30 másodpercig. Adjuk hozzá a paradicsomot és a cukrot, és pároljuk.Vegyük takarékra, és fedő alatt főzzük kb. 5-6 percig. ( vagy amíg a lé kissé lecsökken. ) Míg a kolbászos ​​keverék fő, főzzük a tésztát egy nagy csészében sózott forró vízben 6-8 percig. Tartsuk meg 1/2 csésze főzőfolyadékot. Adjuk hozzá a megtartott főzőfolyadékot a kolbászos keverékhez, és keverjük össze. Tálaljuk a tésztát a kolbászos ​​keverékkel, mozzarellával, ropogós rozmaringgal és borssal.


Az eredeti kép és recept a Kolbászos mozzarella sajtos tésztához:epicurious Ebből a mennyiségből összesen 4 adag lesz.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu