Almás pite ( kicsit másként )

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
225 g liszt

140 g vaj
3 nagy alma
2 evőkanál méz
csipetnyi fahéj
csipetnyi vegyes fűszer
1 felvert tojás
vanília fagyi vagy puding


Elkészítés:
Melegítsük fel a sütőt kb. 200 ° C / 180 ° C-ra A sütemény elkészítéséhez egy nagy keverőedénybe öntsük a lisztet, és adjunk hozzá vajat vagy margarint. Az ujjaiddal keverjük össze.Adjunk hozzá 3 evőkanálnyi vizet. Egyszerre mindig csak egyet. Addig gyúrjuk amíg egy "labda nem lesz."Tegyük be a hűtőbe kb. 30 percre pihenni. kimagozzuk az almákat és egyenlő darabokra vágjuk fel. Tegyük bele a csatos tortaformába. Öntsük le mézzel, szórjuk meg csipetnyi vegyes fűszerrel és 2 teáskanálnyi vízzel. Kivesszük a hűtőből a tésztát és kinyújtjuk egy lisztezett nyújtófán. A kinyújtott tésztát tegyük rá az almakeverékre. Vágjuk le a kilógó részeket. A levágott részeket valamilyen formára megcsinálva tehetjük a süti tetejére is akár. A sütemény széleit nyomkodjuk le. Szurkáljuk meg a tetejét, hogy sütés közben a levegő ki tudjon szökni. Tojással megkenjük a tetejét.Sütjük a pitét a sütőben 20-30 percig, amíg a tészta aranybarna nem lesz. Tálaljuk mondjuk vanília pudinggal...


Az eredeti almás pite receptje és a kép:bbcgoodfood

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu