Almaszósz - cukormentes

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
3 kilogramm alma-hámozott; apró kockákra vágva ½ csésze vizet
egy ½ citrom leve
2 fahéj rúd
csipet só
csipetnyi földimogyoró frissen préselve


Elkészítés:
A felkockázott almát egy nagy tálba tesszük. Öntsük a vizet és a citromlevet hozzá.Adjuk hozzá a egész fahéjat, a sót és a préselt földimogyorót. Elkeverjük.Főzzük magas hőmérsékleten 3-4 óráig. Mindazonáltal javaslom, hogy a 3 órás főzés után figyelni kell. Kevergessük. Utána simára turmixoljuk le. Ezt követően üvegbe rakjuk és a hűtőben 5 napig frissek maradnak.( Fagyasztva akár 5 hónapi is. )


Az almaszósz eredeti képe és receptje:foolproofliving Amerikai étel . Ebből kb. 4 csészényi adag lesz.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu