Sárgarépás sajttorta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 csésze lágy krémsajt
1 sűrített tej
2 evőkanál citromlé
1 tk vanília
1 csésze liszt
1 ts sütőpor( szódabikarbóna )
1/2 ts só
1/2 tk fahéj
150ml olaj
1/2 csésze cukor
1/2 csésze barna cukor
1 tsp vanília
2 tojás
1 1/2 csésze reszelt sárgarépa
1/3 csésze pirított vágott pekándió


Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt kb. 180 fokra. Egy nagy tálban keverjük össze az olajat, a cukrot, a vaníliát és a tojásokat.Addig keverjük amíg sima nem lesz. Utána mehet a liszt, só, szódabikarbóna és fahéj. Keverjük mindaddig, amíg össze nem áll. Mehet bele a sárgarépát, és zsírozz be egy csatos tortaformát. Süssük 35-40 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e már. Tegye félre, hogy teljesen lehűljön.Keverjük össze a krémsajtot, a sűrített tejet, a citromlét és a vaníliát. Ezt a masszát öntsük rá a hűtött sárgarépa tortára.Tegyük a hűtőbe pihenni kb. egy éjszakát. Megszórjuk az apróra vágott pekándióval a tortát. Szeleteljük és tálaljuk!


A Sárgarépás sajttorta receptje és képe:twistedfood

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu