Citromborsos csirke és rizs

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
3 evőkanál citrombors
1 evőkanál paprika
2 gerezd darált fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
csirkecombok bőrrel (910 g)
4 evőkanál vaj
1 hagyma kockára vágva
1 ½ csésze rizs (300 g)
¼ csésze fehérbor (60 ml)
4 csésze csirkehúsleves (960 ml)
1 ½ csésze tej (360 ml)
bors ízlés szerint
1 pohár parmezán sajt (100 g)
¼ csésze friss petrezselyem (10 g)


Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a citromborsot, a paprikát és a darált fokhagyma felét. Egy serpenyőbe olívaolajat melegítünk. Beletesszük a csirkecombokat és megszórjuk a fűszeres keverékkel. Kb. három percig sütjük és utána megfordítjuk és így sütjük tovább. Ezt kivesszük belőle. Papírtörölközővel gondosan törölje le a felesleges zsírt.Előmelegítjük a sütőt kb. 180 fokra. Teavajat rakunk a serpenyőbe. Mehet hozzá a maradék darált fokhagyma,kockára vágott hagyma is. Főzzük, amíg a hagyma áttetsző nem lesz (1-2 perc).Adjuk hozzá a rizst és keverjük addig, amíg áttetszővé válik (1-2 perc). Öntsük bele a fehérbort, és hagyjuk főzni, amíg a legtöbb bor elpárolog (kb. két perc).Adjuk hozzá a csirkehúsleveset, egy csésze tejet, egy csipetnyi borsot és keverjük össze.Helyezzük vissza a csirkét a tálba. Fedjük le süssük 30 percig (húzzd le a fedelet 20 perc után). Egy sütőpapírral kibéleljük a tepsit. Beletesszük a csirkéket és kb. 3 percig sütjük. A lényeg, hogy kicsit megpiruljon a csirkecomb. Közben a rizshez adjuk vajat, a reszelt parmezánt és a petrezselymet. Összekeverjük. Tálaljuk...Jó étvágyat.


Citromborsos csirke és rizs eredeti receptje és a képe:tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu