Nanaimo csokis szelet

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Alsó réteg:1/2 csésze (113 gramm) sózatlan vaj
1/4 csésze (50 gramm) cukor
1/3 csésze (30 gramm) cukrozatlan kakaópor
1 nagy (50 gramm) tojás enyhén felverve
1 teáskanál (4 gramm) vanília kivonat
2 csésze (200 gramm) Graham keksz morzsa
1 csésze (65 gramm) édesített vagy édesítetlen szárított kókusz
1/2 csésze (60 gramm) dió vagy pekándió durván apróra vágva
Középső réteg:1/4 csésze (55 gramm) vaj
2-3 evőkanál tej vagy tejszín
2 evőkanál (20 gramm) vanília pudingpor
1/2 teáskanál (2 gramm) tiszta vanília kivonat
2 csésze (230 gramm) porcukor
Felső réteg:115 gramm csokoládé
1 evőkanál (14 gramm) vaj


Elkészítés:
A 23 cm-es négyzet alakú serpenyő alját és oldalát fóliával fedjük be. Alsó réteg: Egy serpenyőben, közepes alacsony hőmérsékleten, a vajat felolvasztjuk. Levesszük a tűzről.Egy habverővel keverjük össze a cukrot és a kakaóport az olvasztott vajban. Kicsit felverjük a tojást. Fokozatosan öntjük bele, fokozatosan a habverővel kevergetjük. Visszatesszük a tűzre a fazekat alacsony hőre és főzzük, folyamatosan keverjük, amíg a keverék vastagodik (1 - 2 perc). Távolítsuk el a hőtől, és keverjük össze a vanília kivonatot, a graham keksz morzsával, a kókuszt és a apróra vágott diót. A kekszes keverékbe beleöntjük a kakaóporos-vajas keveréket. Öntsük a tepsibe és nyomkodjuk szépen egyenletesre. Hűtőszekrényben tartjuk, amíg kemény nem lesz(kb. 1 óra).
Középső réteg: Elektromos keverővel, vagy kézzel felhabosítjuk a vajat. Adjuk hozzá a maradék összetevőket, és addig keverjük, amíg a keverék sima nem lesz. Ha a keverék túl vastag , adjon hozzá egy kicsit több tejet. A tölteléket egyenletesen öntsük szét az alsó rétegre, fedjük le, és hűtőszekrényben tartsuk (kb. 30 percig).
Felső réteg: A csokoládét apróra vágjuk fel. Ezután vízgőz felett, egy megolvasztjuk a csokoládét és a vajat. Az olvasztott csokoládét egyenletesen öntsük a töltelékre, és hűtsük le kb. 10 percig, vagy csak addig, amíg a csokoládé meg nem keményedik. Egy éles késsel négyzetekre vágjuk fel.


Kanadai sütemény. Az eredeti recept és a kép:joyofbaking

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu