Krémsajtos Sárgarépa torta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 csésze (100 gramm) dió
340 gramm sárgarépa (kb. 2 1/2 csésze finom reszelt)
2 csésze (260 gramm)liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
1 1/2 teáskanál őrölt fahéj
4 tojás
1 1/2 csésze (300 gramm)cukor
1 csésze (240 ml) olaj
2 teáskanál vanília kivonat
Krémsajtos rész: 1/4 csésze (57 gramm) sózatlan vaj
227 gramm krémsajt
2 csésze (230 gramm) porcukor
1 teáskanál (4 gramm)vanília kivonat
1 teáskanál finomra reszelt citrom héja


Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki 23 x 5 cm torta formát( 2 darabot ).Egy külön tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót és a fahéjat. Az elektromos keverő tálban (vagy kézi keverővel) a tojásokat habos (kb. 1 perc) verjük fel. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, és addig verjük, amíg a tészta vastag és világos színű (kb. 3-4 perc) nem lesz. Adjuk hozzá az olajat egyenletesen, majd összekeverjük a vanília kivonattal. Adjuk hozzá a liszt keveréket, és csak addig keverjük még csomómentes nem lesz. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, és apróra vágott diót. A tésztát egyenletesen osztjuk szét a két elkészített tepsi között és 25-30 percig sütjük vagy amíg a tűpróba azt nem "mondja". Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni ...
Krémsajtos rész: Egy tálba verjük fel a tejszínt és a vajat kis sebességgel, csak addig, amíg nem keverednek el a csomók. Fokozatosan adjunk hozzá a szitált porcukrot és verjük alacsony fordulatszámon, addig amíg teljesen sima lesz. Hozzáadjuk a vanília kivonatot és a citromhéját.
Összeszerelés:Egy piskótás rész megy alulra. A krémsajtos részből kenünk egy réteget rá, úgy, hogy a tetejére is jusson. A megmaradt krémsajtos masszát szépen elkenjük a tetején( az oldalára nem muszáj ).Egész dióval, és amróra tört dióval díszítjük...


Az eredeti recept és kép a Krémsajtos Sárgarépa tortához:joyofbaking

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu