Gyors kolbász stroganoff tagliatelle tészta

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
20 g sózatlan vaj
olívaolaj
6 sertés kolbász
350 g szeletelt gomba
1 teáskanál édes füstölt paprika
300 ml tejföl
½ evőkanál mustár
150 ml marhahús alaplé
400 g tagliatelle( szélesmetélt tészta )
kis csokor petrezselyem apróra vágva


Elkészítés:
Melegítsük a vajat és az olajat egy serpenyőben közepes lángon, amíg habzás nem történik. Karikázzuk kolbászhúst a serpenyőbe. Főzzük 5-8 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Adjuk hozzá a gombát és főzzük további 5 percig, amíg meg nem kezd barnulni. Keverjük össze a paprikával és 1 percig főzzük, mielőtt hozzá keverjük a tejfölt, és a mustárt. Eközben főzzük a tésztát egy nagy fazékban sózott vízben a csomagolás szerint, majd adjuk hozzá a szószhoz a petrezselyem felét. Tálaljuk mély tálban a fennmaradó petrezselyemmel a tetején.


A recept és kép a Gyors kolbász stroganoff tagliatelle tésztához:bbcgoodfood

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu