Óriás csirke carnonara raviolo

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
350 g liszt
150g búzadara
3 nagy tojás
3 tojássárgája
2 csirkemell; főtt és finomra aprított
10 csík szalonna; apróra vágva és sütve
100 g reszelt parmezán
50 g reszelt mozzarella

150 ml tejszín ( zsíros )
1/2 teáskanál só
1 teáskanál bors
4 tojássárgája
20 g vaj
apróra vágott petrezselyem


Elkészítés:


A töltelék:Egy tálban keverjük össze:A felcsíkozott csirkemellet, a sült szalonnát, reszelt parmezánt, reszelt mozzarellát, tejszínt.Sózzuk és borsozzuk. Keverjük össze a lisztet a búzadarával. Készítsen egy lyukat a közepébe. Öntsük az egész tojásokat és a tojássárgáját is a lyuk közepébe, és villával keverjük össze. Addig gyúrjuk amíg tésztává nem válik. Csináljunk belőle egy nagy "gombócot", majd csavarjuk be a fóliába, és 20 percig pihenjen szobahőmérsékleten. Utána vágjuk ketté. Nyújtsuk ki kör alakúvá ( kb. 1mm vastagra ). Kettőt készítsünk belőle. A közepébe rakjuk a tölteléket. Mehet rá a másik kör alakú tészta.Nyomkodjuk le a széleit. Ne legyenek benne légbuborékok és hagyjuk pihenni kb. 30 percig.Melegítsük a sózott vizet széles serpenyőben, amíg nem forr fel. Dobd bele a tésztát és tedd a fedelet rá a serpenyőre. Főzzük kb. 5-6 percig.Tálaláskor kenjük meg a tetejét vajjal, szórjuk meg reszelt parmezánnal és aprított petrezselyemmel.


A Óriás csirke carnonara raviolo eredeti képe és a receptje:twistedfood

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu