Sajtkrémes, töltött banán kenyér
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
BANÁN KENYÉR
2 érett banán
1 nagy felvert tojás
½ csésze világosbarna cukor (110 g)
¼ csésze cukor (50 g)
½ csésze olvasztott vaj (115 g)
1 teáskanál vaníliakivonat
¼ csésze görög joghurt (60 g)
1 csésze liszt (125 g)
1 csipet só
1 teáskanál szódabikarbóna
KRÉMSAJT TÖLTÉS
1 nagy tojás
110 g krémsajt
¼ csésze cukor (50 g)
3 evőkanál liszt
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180˚C-ra.
Egy közepes tálban tördeljük bele a banánokat. Keverjük össze a a tojásokkal, a barna cukorral, a fehér cukorral, a vajjal, a vanília kivonattal és a joghurttal.Adjuk hozzá a lisztet, a sót és a szódabikarbónát, és addig keverjük, amíg jól el nem keverednek.
A krémsajt töltésének elkészítése: tojás, krémsajt, cukor és liszt keverése egy kis tálban.
Öntsük fel a banán tészta felét 23x12 cm méretű serpenyőbe.
A banán tésztára egyenletesen krémsajtot öntsünk. Erre mehet rá a maradék banán tészta, a krémsajt töltelék tetejére.
Körülbelül 50 percig sütjük, vagy addig, amíg egy fogpiszkáló nem lesz tiszta, ha beleszúrjuk... (A sütési idő változhat, ezért tartsd szemmel a kenyeret.)
Hagyjuk 15 percig hűlni, mielőtt tálaljuk...
Három banánt is lehet használni hozzá, és akár diót is lehet bele tenni...
Az erdeteti receptje és a kép a Sajtkrémes, töltött banán kenyérhez:tasty
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu