Sütés nélküli sütemény( kekszes sajtkrémes )
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
A kéreg:graham keksz
5 evőkanál olvasztott vaj
1/4 csésze cukor
csipet só
A töltelék
1 csésze tejszín
krémsajt
1/4 csésze tejföl
1 csésze porcukor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 teáskanál citromlé
csipet só
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze a darált graham kekszet, a vajat, a cukrot és a sót.
A tejszínt kemény habbá verjük fel.
Egy másik nagy tálban a krémsajtot a tejföllel egyenletesen keverjük, majd adjunk hozzá porcukrot, vaníliát, citromlevet és sót. Beleforgatjuk krémsajtos keverékbe.Forró tejszínben olvasszuk fel a csokidarabokat.
A csatos tortaformát vajjal kenjünk ki.Ebbe mehet a kekszes massza. Erre a kekszes masszára mehet rá az olvadt csoki.A csokis rétegre mehet a krémsajtos massza.Ezt az egészet berakjuk a hűtőbe pihenni kb.4-5 órára.
Az eredeti Sütés nélküli sütemény( kekszes sajtkrémes ) receptje és képe:delish
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu