Óriás almás pite, fahéjas tekercs
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
100 g cukor
20 dkg hideg sózatlan vaj
5 hámozott alma; magozott és négyszögletesre felvágva
500 g édes tészta
3/4 csésze olvasztott vaj
1 csésze barna cukor
2 evőkanál fahéj
Elkészítés:
Egy serpenyőbe öntsük a cukrot, és karamelizáljuk. Majd ha karamell szép borostyán színű, adjuk hozzá a vajat és keverjük össze.Adjuk hozzá az almákat, és keverjük össze, majd 5 percig főzzük, utána távolítsuk el a tűzről.Az almákat lekerekített oldalával lefelé rendezzük egy magas oldalú kerek formájú tortaformába. Félretesszük.
Az édes tésztánkat kinyújtjuk.Két lapot csinálunk. Vajjal megkenjük. Összekeverjük a cukrot és a fahéjat. Ezt rászórjuk...Négy részre vágjuk fel ( hosszában ).
Ezt egymás után felgöngyölítjük. Amikor mind a kétszer négyet egymásba feltekertük egy nagy "gurigát" kapunk...Ez mehet az almára...Takarjuk le és hagyjuk pihenni így kb. 30 percet.Sütjük fóliával fedve, kb. 180 ° C-os sütőben 30–40 percig. Vegyük ki és hagyjuk hűlni körülbelül 10 percig.
Tálalásnál kifordítva tálaljuk. Tehát az almás része legyen felül...
Az kb.8-10 adagra elegendő
Az eredeti Óriás almás pite fahéjas tekercs receptje és a képe:twistedfood
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu