Csokis keksz

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
2 bögre olvasztott vaj (460 g)
2 bögre barna cukor (440 g)
2 bögre cukor (400 g)
4 nagy tojás
1 evőkanál vaníliakivonat
5 csésze liszt (625 g)
2 teáskanál sütőpor
4 csésze csokoládé (700 g)


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 ° C-ra. Egy nagy tálban keverjük össze a barna cukrot, a fehér cukrot és az olvasztott vajat, amíg egynemű és világos színű nem lesz.Adjuk hozzá a tojást és a vaníliát, majd keverjük össze. Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, és keverjük össze a keveréket, amíg sima tésztát nem lesz.Ehhez forgatjuk bele a csokidarabokat. A tepsibe teszünk sütőpapírt. Kis kerek formákat teszünk a tepsibe. Sütjük 12 percig, majd tálaljuk! A maradék nyers tésztát lefagyaszthatjuk. ( kb. 1 hónapig őrzi meg a szavatosságát így. )Amikor elővesszük a fagyasztóból, kivesszük a fóliából és előmelegített sütőben 190 fokon kb. 15 percig sütjük.


Az eredeti Csokis keksz receptje és képe:tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu