Töltött kaszinó tojások
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
12 tojás keményre főve
½ csésze tejföl (115 g)
3 csík szalonna apróra vágva
¼ csésze friss metélőhagyma apróra vágva (10 g)
½ csésze aprított cheddar sajt (50 g)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Tálaláshoz:
szalonna apróra vágva
friss metélőhagyma apróra vágva
Elkészítés:
Helyezzük a tojásokat egy edénybe, és töltsük fel hideg vízzel, amíg a tojást nem fedik el. Forraljuk fel a vizet, majd fedjük le, távolítsuk el a tűzről, és hagyjuk körülbelül 12 percig benne a tojásokat.
Tegyük át a tojásokat 3 percig egy jeges vizet tartalmazó tálba, majd pucoljuk meg őket, és vágjuk félbe. Tegyük át a tojássárgáját egy tálba, és tegye félre a főtt tojásfehérjét.
Keverjük össze a tejfölt, a szalonnát, a metélőhagymát, a cheddar sajtot, a sót és a borsot a tojássárgájával.Töltsük habzsákba. (Alternatív megoldásként használjon egy cipzáras zacskót, egy sarokvágással.)
A tojásfehérjébe töltsük a tojássárgája krémet.Sült szalonna kockát szúrunk bele, és apróra vágott metélőhagymával megszórjuk.
A recept 24 adaghoz elegendő...
A Töltött kaszinó tojások eredeti receptje és képe:tasty
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu