Almás muffin

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 teáskanál vaj a tepsi kenéshez
A muffinhoz:2 ½ csésze liszt (310 g)
1 piros alma hámozott és kockára vágva
1 ½ csésze barna cukor (330 g)
2 teáskanál fahéj
1 teáskanál só
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál vaníliakivonat
1 nagy tojás
½ csésze almaszósz (130 g)
½ csésze sima joghurt (120 g)
1 csésze almalé (240 ml)
Feltét ½ csésze liszt (60 g)
½ csésze cukor (110 g)
sózatlan vaj (110 g)
¼ csésze zabpehely (20 g)
1 teáskanál fahéj
ZOMÁNC 1 csésze porcukor (120 g)
2 teáskanál citromhéj
2 evőkanál citromlé


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Kenje meg egy 12 csésze muffin sütő tepsit vajjal. Készítse el a muffin tésztát: Egy nagy tálban össze kell keverni a lisztet, az almát, a barna cukrot, a fahéjat, a sót, a szódabikarbónát, a vaníliát, a tojást, az almaszószt, a sima joghurtot és az almalét. A habverővel jól elkeverve.
Készítsük el a feltétet: Egy közepes tálban össze kell keverni a lisztet, a barna cukrot, a vajat, a zabot és a fahéjat. Keverjük össze villával. A muffin tésztát a muffin sütő tepsibe öntjük. Minden egyes muffin tetejére 1 evőkanál a zabos feltétet teszünk. Sütjük 30 percig, vagy amíg egy fogpiszkáló "teszten" át nem megy, amikor a muffin közepébe szúrjuk.
Készítsük el a mázat: Egy közepes tálban összekeverjük a porcukrot, a citromhéjat és a citromlevet. ( simára )Ezt öntjük a muffin tetejére tálaláskor.


Ez a recept 12 adaghoz elegendő mennyiség. Az eredeti almás muffin receptje a tasty oldalon.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu