Tejszínes csirkemell tárkonyosan

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 közepes fej vöröshagyma
450 g csirkemell filé

bors
1 evőkanál finomliszt
1 ek napraforgó olaj
1 ek vaj
100 ml szárnyas alaplé( húsleveslé )
300 ml főzőtejszín
100 g mirelit zöldborsó
fél tasak morzsolt tárkony


Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk fel.A húst előkészítjük( mossuk, megszárítjuk ) Utána kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a liszttel. Az olajat ½ evőkanál vajjal felforrósítjuk, hozzáadjuk a fűszerezett csirkemellet, és kb. 5 percig sütjük. Félretesszük. A maradék vajat a pecsenyezsírhoz adjuk, a hagymát megdinszteljük benne. Felöntjük a húslevessel és a főzőtejszínnel. Hozzáadjuk a tárkonyt és a zöldborsót, felforraljuk, takarékon kb. 5 percig. A húst beletesszük ebbe a mártásba, és kb. 2-3 percig főzzük. Adunk hozzá még sót és borsot...Rizzsel tálaljuk...




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu